BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, January 21, 2011


Salam kEpada pEMbaca bLog ambEr..
Erm.. Disini karU nOk lUohkan sedIkit pErasaan kEcewe yang karU aLami sEkarang..
Dalam mInggu Karu memang siBOk dengan fUtsal.
MaklUm lah.. mInggu dEpan arI ISnin adEr pErtanDingan fUtsal kat haZLan..
Jadi mInggU tErdapat banYak gamE untUk mENjalani bEberaPa sEsi Latihan..
untUk mEngekalkan dan mEmpErbaIki kELemahan maSing2..
Aku mEMang bErsEmangat gIler2..
Memandangkan dI pErtandingan itU tErdapat haDiah yg lUmaYan..
Medal + Hamper (RM80) + dUit..

Aku dEngar jEr ader mEdal..
Aku tErUsb bErsemangat giler2.
Sebab akU tIap2 tahUn aku aKan daPatkan mEdal walaUpun satu daLam sUkan bOla..
Aku daRi dULu lagI..
Setiap tahUn mEsti ada saTu.. Memang itu kOleksi yg berharga untUk akU..
WalaUpun mUrah, tapI ia mEmpUnyai bErjUta2 maKna..
Aku Memang hIdup dEngan bOla..
Dari KEcIk samPai laa kEr bEsar..
Memang xbOleh dIpIsahKan..
MemanDangkan lagI, arWah ayah akU..
SeoRang pEmaIn bOla..
So aDik bEraDik kU mEwarIsinya..
Tapi SekaRang abam2 n adIk kU da xsEranCak dULu..
mErEka sEpeRti mEngUndUrkan dIRi daRI aRena bOla nIe..
aBam akU (karO) dIa mEmang kuat bOla, tapI kUrang bErmaIn.
Dyer lEbih teRtUmpu paDa xtvt yang bErkaItan dEngan Bola...
Pham x..?? Paham2 kanlah yEr...

lEpas tUh, akU dengar pUlak pErtandIngan tUh meNYediakan..
Hadiah dUit.. XtahU laGi bErapa nIlainya..
bERape2 tUh dOk pEntIng, yang pEnting akU mEsti daPatkannya..
SeBab sEkarang akU bEtOl2 xder dUit..
KeRing gIler.. Pendapatan bELOm aDEr lagi..
TamBah2 lagI, mInggU dEpan aWEk akU nOk baLik gannU..
So, akU kEne r sParEkan dUit sKit..
Nok tapOng manEr hOk pERLu..
dOkkan nOk srUh Orang puang lanJEr..
Jengg r giTU..~~
aKu da JanJi nOk bOwOk yEr g jaLang2..
sO, akU pErlUkan dUit tUh..
Aku da lamEr xjUmper..
Kurang2yEr nOk gOk enJoy sEkali sEKale..
Dok salOhkan..
Da 2 bUlang lEbih akU dOk berSua..

PastU, kaWang akU caKap..
PertandIngan tUh mEnyEdiakan satU lagi haDiah yg aku amat2 mengIdamkannya..
" pENJARING TERBANYAK"..
Aku barU seKali mEnerIma gELaran ini..
MasEr tUH maIn kEjOhanan tERtUtOp treFOUnd EDUcare..
BangganyEr dOK au r nOK kabOr gUaner..
1st tImer bOleh..
TanPa mEmIkIrkan apEr2..
AkU tElah mENghaDiahkan mEdal tUh kEpada awEk aku..
Biarlah dyer yang sIMpan..
WalaUpun ia amat2 bErmakna baGi akU..
TapI mY lOve lagI PENtIng daRI itU..
Sekarang.. aKu maHUkan mEdal itU bUat kaLi kEdua..
Aku amat2 laa bErsEDia sEkarang..

Tapi apEr yang mENyEdihkan akU adalah..
Di maLam taDi.. aKu tElah MElaKUkan kEsiLapan yang amat2 mEmalUkan bagI akU..
Malam kElmarIn, akU bermaEn fuTsal dEngan gEng2 gSN..
Permainan akU memBanggakan dIri akU..
CukUp sEMpUrna..
TeTapI malam taDI..
Ia mEngUndang paDah..
Aku bErmaEn sEperti akU tIdak pErnah bErmaIn bOla..
Serba aPa yang akU lakUkan xmeNJAdI..
sHoot, tahan, dEfenD n sUmer xmENjadI..
TaNpa sEgan sIlu, akU mEnanGis di ataS cOurt fUtsal..
kErana akU tErlalu sEDih dEngan pErmaInan aku..
aKU tIdak mamPu untUK mElakUkan yg tErbaiK untUk tEam akU,,
WalaUPun tEam akU mEnang, taPi akU gaGal untUk mEmBantU mErEka..
aKu tEramat2 seDih..
akU dOk tahU nOk lUohkan kat saPeR2..
;(

aKu raSe SepErti apa yang akU IDamKan tU sEmaKin jaUh,,
Jauh sangat2.. aDakah akU mamPU untUk MEndaPatkannya..??
Adakah akU mamPu..??

akU pErlUkan sOkongan..
aKu pErlUkan dOrOngan..
aKu pErlukan sEMangat daRI sEseORang..
dImanaKah kata2 sEmangat mu untUk akU yang amat mEMErLUkannya..??

bEgInilah akU..
dIrIMu, dan oRang laIn tEramat2 mUdah untUk MEndapatkan seSuatU..
mErEka adEr kErja, apE yang MErEka maHu mEsti dapat..

tEtapi akU..??
tEramat2 sUsah.. tIada sIapa yang tahU tEntang kEhiDUpan akU..
akU bUat bErmatIan2 untUk mEndapat kan sEsUatu..
pErahkan sEGala tEnaga..
tamBah2 lagI akU maSih bElajar..
mana akU nak DapatKan dUit..?
SELain ada PErtanDingan bOla yang mELIbatkan wang...
itU saja yang akU mampU lakUkan..
MEmang sUsah cara akU hiDUp bUat maSa ini..
Mari laa dIsiSI kU..
BErilah sEmangat untUk kU..
Ku laKUkan sEmuanya kErana mU..
aDakah kaU taHu..?
aDakah kaU ingat akU berbOHOng..??
uP tOo yOuuu~~~~

Sunday, January 2, 2011

Dalam 2 3 hari duk kat kL, da banyak tempat g rOund2..
Tapi secara kebetulan op, kat bukit jalil ader jom heboh..
Perghh!! Doh r dok penOh g sekali kat jOm hebOh..
Pahtu pakat laa dengan mek pUyU nie nok g dinUng..
Doh r tempat dok au maner...
Last2 dUk tengop gOogle map jer..
ngapal jaLang..
Hahaha.. Tapi mmang nakal r..
Dok semene2 jupEr gok bUkit jalil...
ADuss.. bUas tobakk r...
Dok sangker lokk, doh r main kat tempat orang..
Molek2 ader g newOr...


Hikhikhikhik.. Amacam makan kat tempat nie yUnk..??
Beest x.. Aduii.. LUper laa namer aper restOran nie..
Yunk gtawu kat dyer namer aper restoran nie..
Biey luper laa..
Tapi makanan sini memang best sangat..
Korang blh r cuber...
Restoran nie terletak dalam tIMes sqUare..
kat2 dengan wayang asenyEr.. hehehe...


Alahai tomey nyer awek biey sorang nie..
Lapar erk..?? Tapi sempat lagi nak posing erkk..?
Aper pUnyer perangai da.. Hahahaha...
Tapi mUker yunk mase nie nampak comel giler ow..
Bikin wa panas sama lU der.. Hehehe...
Pipi U mEmbUatkan wa gEram..
Kan wa cUbit kUat2 baru taW.. Hahahha...
Comel molek awek biey...
HAhaha.. BEm2 kembang idong r biler orang pUji giler.
Hehehe...