BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, November 28, 2011

AIRMATA KU UNTUK MU YA ALLAH...


Salam.. sO sOrry.. maLam niE karU nak lUahkan sEdIkit PErasaan tEntang kEhIdUpan yang sEdang kIter lalUi sEkarang.. manUsia xpErnah lEngkang dEngan maSalah kan.. bEgitU jUge dEngan karU.. sEorang manUSia yang hIna dIsIsI ALLAH..

MOHD MUZAKKIR BIN MANSOR.. namanyEr yang pEnUh deNgan pEngErtIan.. tErima kaSIh kEpada kEdUa ibU baPa kErna tElah mEMbErIkan nama yang baEk dan dIsEBalIk namEr tErsEbut tErdapat pELBgai kIsah dan pEngaLaman yang tErjaDI..

kIsah sEdIh lEbIh banYak daRi kIsah gEmbIra..?? kEnaper..?? ntah laa.. mUngkIn kErana ALLAH sEdang mEngUji dIri akU.. untUK mELIhat sEjaUh manEr kEcEkalan hatI dan Iman akU.. sEsUnggUhnya akU sEntIasa bErsabaR dEngan apEr yang tErjaDi.. mUngkIn akU tErlalU banYak dOsa.. akU rEDHa..

Dan akU bErsyUkUr kErana ALLAH sEntIasa mEmErhatIkan akU.. dEngan tUrUnnya dUgaan dan UjIan tErhaDap akU.. akU taU, dI sEtIap kEsaBaran tUh ada ganJarannyer yang ALLAh janjIkan.. samE ada dIbErI sEcara sErta mErta ataUpUn dI akhIrat kELak.. akU sEntIasa bErsabar mEnUnggU...

Ya ALLAh.. hInanYa dIrI akU dIsIsI mU.. tEtapI kEnape EngkaU maSih lagI mEnyayangI dIri kU..?? sUnggUh2 akU tErharU dan bErsyUkUr.. akU malU paDa mU ya aLLah.. tItIsan aIr mata sEorang manUsia yang hIna iniE sElalu MEngIngatI dIRi mU ya aLLah.. dUlU akU sElalU mElUpaKan dIrimU.. tEtapI sEkarang akU sUdah sEdaR.. tEtapI bOlehkah Ianya bErtahan ya aLLah..??

Ya allah.. EngkaU tahU kElEMahan yang aDa daLam dIrI kU.. dI sEtIap kElEmahan itU jUga, EngkaU mEnUrUnkan akU pElbagai ujIan.. sUdah bErtahUn lamanYa.. tEtapI akU maSIh lagI mamPU bErtaHan, BErtahan dan bErtahan kErana Ianya sEbahagIan daRi hIduP kU ya aLLah.. mCm manEr lagI untuk akU bUktIkannya ya aLLah..??

kEnapEr mErEka hanya naMPak kElEmahan yang aDer daLam dIri akU Ya aLLAh..?? kEnaper mErEka tIdak pErnah mEnILai sEsUatU pErkara tUh ya aLLAH..?? kEnaper mErEka tIdak nampak kElEbIhan yang aKU ader ya aLLah..?? aDaKah EngakU mEngkabUrI matEr mErEka2 ataUpun mErEka2 sajEr mEngkabUrinya..??

kEnaper mErEka tIdak pErnah mEmahamInya ya aLLah..?? mErEka katErkan bahawe akU EgO ..?? aDakah akU EgO ataU MErEka yang egO ya aLLAh..?? sEkIranyanya akU EgO, EngkaU bUangkanlah Ia daRi akU ya aLlah.. sEkIranya pUler mErEka mEmpUnyai EgO, Engkau bUangkanLah sEpErtima manEr akU berdOa paDa dIri akU..

waLaUpun sUdah banYak kaLI akU tErlUka, akU tIdak pErnah bErdEndam.. samEr ader dEngan kElUarga, kaWan istIMEwa, raKan2 dan laEn2 lagI.. akU tIdak PErnah bErdEndam, maLah akU sEntIasa mEmaaFkan mErEka.. tEtapI apEr kan dayEr, mErEka tIdak pErnah namPak.. tEtapI akU tahU, EngkaU mElIhat sEgala apEr yang tErjaDI ya alLah.. dIsEBabkan tUh Juger, akU sEntIasa mEngIngati dIrImU..

sEjahIl2nya dIrI akU, akU maSih lagI adEr Iman dan mEngIngatI dIrimU..?? kEnaper Ya aLLah..?? aDakah EngkaU sEdang mEmbErIkan hIDayah kEpada kU..?? jIka ya, akU bErsyUkut ya aLlah..

daRi dUlU, EngkaU tIdak pErnah mEmbErIkan kEjayaan kEpada aPer yang akU mahUkan.. hInggaLah sEkarang.. apEr yang akU cIte-citekan, EngkaU tIdak makbULkannyEr.. tEtapI daRi kECik Hingga sEkarang, akU maSIh lagI bErsaBar.. Hanya EngkaU yang MAHA MENGETAHUI.. akU bErsErah paDa dIrImu ya allah..

cUmer satU yang kU pInta ya aLLAH.. jEmpUtlah akU kE kOta mEkah ya aLlah untUk akU tUnaIkan UMRAH ATAU HAJI.. kErana akU tErsangat2 tEringan untUk kE saner.. akU mahU mEndEkati dIrimU.. jIka maLaIkat mEnjEmpUt dIrIkU dIsana, sEsUnggUnya akU rELa mEnyErahkan diRIku kEpada mU ya aLLAH.. sUnggUh2 bErUntUng.. jEmpUtlah akU ya aLLah.. jEmpUtlah akU ya aLLah.. jEmpUtlah akU ya aLLAH... =(



(YUNK.. KLIK GAMBAR NIE DULU K)

kEnangan maNIS dI chEmErOng..


Hai.. Hai... hEhE.. dIsini karU nOk samBUng lagI mEngEnai kIsah2 lUcu dan mEnarIk yang tErjaDi dalam hUbungan kaMI..

Gambar kat atas tUh kITer Orang ambIk kat aIR tErjUn chEmErOng.. XtaU laa mCM maner bOleh samPai kat sanEr.. mUler2 pErGi kat TaSIk pUtEri.. tapI kat sitU xLeh manDI sEBab kOtOr.. xsEmEna2 kITer PLan naK g chEmErOng.. apEr lagI.. daLam bEbErapa Jam dan mInIt, kITer Orang pUn samPai laa kat sanEr... naSIb baEk laa sI PuYu nIE tau jaLan nOk g tah kE nUng.. WahhH!!! ayat ganUng tErUh.. hEhEHE...

Sapa jEr kat sanEr, kITer mCm ambIk maSe skIt laa nak bErEhat kan.. FUhhhh.. LEtEy gILer tUhh.. kHEkEHkEH.. hanyEr sI pUyu niE jer yang taHu.. kEHkEHkEH.. pastU kan, kITer Orang pOWn caRI laa tEmpat nak bErkELah.. bUnyI cEngkErIk yang kUat, kEadaan yang tEnang dan bUnyI aIr tErjUn yang sunggUh2 bEst bIler mandI nantI... aIr tErjUn..??? Oh pUyu..??? nak taU kEnaper..?? jOm kIter layang cIter niE.. kHEkhEKHe..

L : yUnk, kat tEmpat manDI niE..?? mCm xdOk pUn aIr tErjUn.. tapI bUnyI tuH kat maner eRkk..??

P : dOk aU gOk yuNk.. cEr kIter tRy naEk atas tUh dUlu..
L : Ok.. kIter naEk lU..

daLam 15mInIt kEmUdian..

P : bIEy.. kat nEr niE..?? jauH lagI kEr..??
L : sKIt jEr lagI.. kTIer trY naEk atas sKEt jEr lagI.. tUh.. cEr tENgOP oRang tUh, yE naEk pah katah.. mEsti ader aIr terjUn atah nUng.. kang taDI mase kIter On thE way kang kiter napOk aIr terjUn tUH.. PErasan dOK..??

P : yEr r.. yUNk pErasan.. tapI niE maEn jaUh ngat.. LEngUh dOh yUnk..

Dan dIsaat tUh jUgoK, ader laa satU PErIngkat tUH ader tEmpat aIR mengalIR.. tErsangat2 cOmel.. dEngan dIhIasi batU-batUan yang agak bEsar.. wOw... kEHkHE.. bacEr dULu..

P : bIey.. sIni doh eRh tEmpat Orang manDI nIE...

L : ????? biar bEtUl sayam.. dOK kat ning Orang manDI..

P : yEr r bIEy.. kat anEr g.. adOK dOh tEmpat manDI.. siNi r Orang ramai marI mandI ea..

L : ?????????????? yEr dOK..?? mCM doK cayEr jEr.. dOk paDang mari daRI jaUH..

P : dakpEr laa.. aLang2 saPa dOh niE.. jOm r kIter sIap2 manDI..

akU dEngan mUker yang pEnUh kEhaIranan tErUs mEnUkar bajU dannn tErUs tErjUn...

dEbUUUusshhhh..!!!

dEngan PErasaan sErba saLah dan Ingin KEtawe...

SEKALI TERJUN AIR TINGGI PARAS BUKU LALI DAA....
KAHKAHKAHKAHKAHKAH... KAHKAHKAHKAHKAHKAH,..

koRANG baYangkan, ari tiNggi paRas bUkU laLI sI pUyu bOleh kate yang Orang ramai marI sini manDI kat siNi laa... Hahahahahhaha.. kaLau ingat balIk, MCm nOk sUker sEhari.. Hahahahhahaha.. sakIt pErUt dUk gELak.. Khakahkah..

akU xtaU laa mCM maner laa si puyU tUh bOleh bagItahu mCM tUh.. Hahahhahaha..

tapI mase mUler2 tUh kIter ORang xlaYang laa.. sEbab akU pUn banggam nOk mampUs... kEnape laa akU g pErcayErkannyEr.. kEHkEHkHE.. nOk BErEnang pUn dOk mUat.. sEbab tEmpat mEmang kEcik sangat2.. mCM tEmpat OKU.. adOiii.. pUyu2.. MCm2 laa awak nIE.. kHEkHEkhe..

maSe kITer Orang manDI2 tUh, sEMpat jUgaklaa akU maKan MEe gOrEng (maKanan pertama yang dIyer masak untUk akU) sEdap sangat2.. mEmang tErsangat2 sEdap... sambIl2 maEn aIr.. sambIl2 maKan.. makan lagI kUih2 yang dyer bELi.. fUhhh~~! sEdapp..

pastu kITer oRang maEN aIr lagI.. nOk sElam mUker pUn xbolEy.. tapI aper nak bUat... pertama kaLI g sanEr.. kEHkhKEHkHE..

lEpas sIap2 manDI, kitEr Orang pUn bErsIap laa nak baLIk.. pergi tUkar bajU dalam bILIk pErsalInan... lEpas sIap2 sUmer..

adEr laa pEkErja kat sitU datang dan bErtanyer Kan..

L : aBang.. kEnapEr abang manDi kat sitU..??

akU : ????? bakPEr..??

L : Laa.. tEpi tUh kan adEr aIR tErjUn.. kat tUh laa bIase oRang khEmoh dan manDI..

akU dEngan pErasaan yang maLu dan cOver2 sKit gtawU..

" ooOoo.. yE kEr.. kITer orang xtaHU, sEbab niE pErtama kalI mari siNi"..

pastU pEkErjE tUh pUn mCm tahan2 sUker.. akU rEzak nOk mamPUs mase tuH..a doIii.. malU gIler.. dYe pUn satU.. kEnaper xbagItahU awal2.. gIler pUnyer OLANg.. hUkhukhuK..

sElEpas kEjadIan tUH, akU gtaU kat puYU niE.. pastU aper lagI.. KIter Orang cEpat2 PErgi kat lOkaSI bErkEnaan...

hanyEr kEtawe yang tErbahak yang mamPU kamI lakUkan..

haHahahahah!! HahaHhHAHAHah! HAhAHAHAH!!

manEr laa kITer oRang tahU kat sitU BEtul2 ader aIr terjUn dan tEmpat manDI yang sangat2 bEst... argghhH!! rUginyEr,, daa laa mandI kat tEmpat OKU.. hUkhuKhuk... Hahahhah!! puYU2.. nIE awaK pUnyer paSal laa.. kEHkEHkEHkE..

tapI sEbElOm tUh kitEr Orang sEmpat abIK2 gambar kat sanEr.. sORy laa kUalIti gambar xOk....

Gambar kat atas nIE sI puyU tUnjUk untUk KEr tEmpat manDI yang sEbEnar.. hUkhUkhuk... da lamEr bEtUl kEjaDian nIE.. tapI ia adalah kEnangan yang sangat manIS... sangat2 manIs.. hIkhIKhik..

pastU pEtang tUh KITer Orang pUn bErangkat laa pULang kE dungUN.. saMPai JEr kat sanEr, sI pUyu ajak dUk kat tEpI pantai.. aJak makan n sUrUh sayEr abIS kan mEe gOreng yang taDi tUh.. sEbElOm or sElEpas maKan Kiter Orang ader ambIk gambar.. tapI sOry, kUalIti gambar xchUmEl.. hEhEHE...


Haaa.. nIe laa gamBar tUh.. maSe tUh gUa maSih lagI bErambUt panjang n sI puyU pUlak maSe niE mCM BUdak2 sEkOLah kan.. hEhEHEHE.. Insyaallah hUbUngan kamI akan tErUs bErkEKalan.. insyaallah...

tUnggUkan kIsah2 sEtErUsnya yang baKal dIcErItEkan dI dalam blOg ini.. yEhhaaa~~

Saturday, November 26, 2011

ANUGERAH CINTA KAMI..



Salam.. yahOOoo.. sUdah sEKIan lamEr akU dOK pOst napEr2 kat bLOg niE.. Wahhhh..~~!! ManyaknyEr cIter nak kOngsI kat kOrang sUmer.. sUmer cIter bESt2 dan kElakoR.. wIng..!! wIng..!! arI nIE karU nOk tUnjUkkan dan cIter kan mEngEnai detIk2 kEnangan manIS bErsama iNsan terSayang...

Saper katEr cInta dI internEt pOyOl..?? laW xdEr kEiKhlaSan, kEjUjUran dan kEsEtIaan mEmang laa xkEkal, UsahKan kat intErnEt, cInta bIase2 pUn bOleh xkEkal.. tapI xsEMUa manUSia niE jaat.. Kadang2 itU kEhEndak ILLAHI.. bErsaBar laahh.. tUHan aKan BErIkan yang tErbaEk paDa kITer jIka kITer bErsabar dan rEdha..

Ok2.. sUdah jaUH larI tajUknyer.. Ok.. (bEraper manYak Ok mau taiP daa).. kat baWah niE, karU akan lEtak bEbErapEr kEPIng gambar.. dIsEtIap gambar adEr lagU.. Eh2 da mCm yUna.. dI sEtIap gamBar yang karU aKan maSUkkan nIE mEsti ader cITer2nyer.. jOm2.. layan...~~


TAGGED.. kOrang taU x aper niE..?? mEsti kOrang taU kan.. Nie r laman sOsIal yang tErkEnal pada sUatu kEtIka dUlu sEBelOm kEhaDIran FACEBOOK.. Dan dIlaman sOsIal niE JUger laa sayEr dan yUyu bErtEmU.. paDa maSE tUh, mEmang daLam nIat kat atI da maLas nak maEn taggEd.. tapI xtaU laa kEnaper tUhan nak anUgErahkan PErasaan untUk bUKak taggEd.. bILer bUker jEr taGGed, ader laa bEbErapa kOmen kat phOtO tUh.. tapI xtengOP agI pOwn, sEBab mEsti xdEr aper2 yg IstImEwa kan.. But sIapa yang saNgka, adEr laa sOrang awEk NIe kOmen kat gambO akU xbErapa bEtul.. nak tengOP..?? jaP erK...

LOADING........

TaDaa...~~ haaa.. kat gambar niE laa sI aweK tUh kOmen.. fIrst kOmen dan kEnal.. xmalU.. da laa xkENal, paNdai2 jEr nak kOmen Orang.. hahahaha.. TapI akU bErsyUkUr, tUhan pErtEmUkan kami dENgan caRa yang sUnggUh2 unIk.. Ok.. samBUng baLIk.. paStU akU tengOp r.. saPEr laKKk yang kOmen gambOr akU n Wat2 lOyar bUrUk nie.. PastU, tangan akU tIbe2 jEr raSe gataL naK kLIk kat pO5 dYEr... tIBe2.......

tErkElUar laa gamBar nIE.. pErtama kaLi akU tengOP gambOR niE.. akU dah mULa jatUh atI dan tiBe2 ader pErkataan yang tErlIntas dI hatI akU.. tapI sEbElOm tUh, karU nak gtaWu bahawE katE2 yg tErlIntas itU aDalah sangat2 bEtUl, mEmang xtIpU, mEmang bEtUl2 tErjaDI.. (sambUng baLIk)

"cOmelnyEr awEk niE, kang bEst kaLu yEr jaDI awEk akU"..

akU dOk sangkE.. mEmang akU dOk sangkE sangat2.. samPai KEr aRi niE kEJaDian tUH maSih lagI bErmaEn dI fIkIran akU.. kEbEtULan ataU mEmang Ianya dI anUgErahkan OLeh ALLAH..????

(sambUng baLIk)..

sEjOk akU lEh tengOp gambOr dyEr tUH, akU jaDI gIler bayang.. mUahahahha.. apEr kEr banggamnyEr akU niE.. maKLum lah masEr tUH kITer tengOh kEsEpIan.. yahOOooo.. hahaha.. arI2 akU tengOp po5 dyEr.. arI2 akU tengOP gambOr dyEr tUh (gambar yang kat atas tUh)..

sEjOk tUh jugOk, akU dan gadIs sErIng mEmbaLas kOmen dI tagged.. arI2 maEN mEsej kat inbOx tUh.. sEharI laW xbUkek taggEd mase tUh mEmang naK jaDi gIler.. mUahahaha.. apEr tErUknyer akU niE.. aLaa.. sI gadIs tUh pOwn samEr.. hahahha.. pastU Op, arI sEmakIn arI masEr tUh akU bErtambah mInat kat dYer.. tapI xbEranI nak mIntak nO fOn Pon.. takUt dyyEr tak naKk layang.. HEhEHE..

pada sUatU arI tUh, xtaU laa maCM manEr sI gadIs tUh bOlEh bagI nO fOn kat akU.. gataL ataU miang si gaDis tUh...?? Hahahha.. jangan maRah haa.. hEhEHE.. akU pUn apEr lagI, haPPy gILer..!! wOww..!! YahOOOooooOooo...

Ingat xIngat, maSe maLam tUh Jugak laa akU kOl dyEr.. masEr tUh akU lEpak kat kawan akU jUal bEgEr.. n kEbEtULang pULak bEtrii fOn xdEr maSer tUH.. akU kOl dyEr taU.. dEbOR gIler..

tUttt... tUutt.. tUttt...

P : EllO...
L : Ello.. aSsalamUalaikUm.. <---- bErlagak baEK..
nIe yUyu kEr..?? sayEr karU niE.. yang dalam taggEd..

P : Oooo,,, Yup.. nIE yUyu.. Ooo.. awak kEr..

(masE niE sUara gaDis tUh mCM...... bErdEbar, takUt dan..???? xtaU laa.. tanyEr sENdIri laa.. hEhEHE.. )

L : wak napEr tUh.. akpEr lamEr ngat dOk on9..??
P : sIbOk teKk lEni.. tU yang tInggal No fOn tUh.. dUk kat nEr Ow.. BisIng kaLI..
L : adEr lEpak kat Orang jUal BEgEr.. <----xingat manEr doh dIalOg maSe nIE..

pastU tIbe akU gitawU..

L : eRr.. bOleh dOk sayEr kOl baLik, bEtrI fOn sayEr da nak bIs.. <---- ingat jUgak dialOg aper g..

P : ooo.. eRmm.. xpEr laa.. k.. bye...

paStU, xsamPai 3 mInit, fOn pOwn mampUss... apEr daa.. pOtong stIm bEtOi laa.. hEhEHE..

sElEpas lamEr da salIng MEnghUbUngI, kiter Orang pOn sIBOk tanyEr.. aWak ader fB..?? cUber baGI namEr awak.. yUyu baWang pUtIh.. caRI2 pUnyer caRi, pUiihhh.. hampEh.. da bErmInggU2 caRi xjUmper.. apEr xkEne xtaU laa.. hEhEhE...

tapI lEpas paDa tUh, dyE pOwn aDD laa akU kat Fb.. maSe tUH akU nak maEN fB pOWn xpandaI.. tapI dIsEbabkan dYer ader fB, berharI2 jugAk laa akU stUdy maEN fB.. ahahahha...

Dan dENgan tUh jUgok, akU maSIh lagI MEnyImpan, fIrst pOsting kat wall sI gaDIS tUh taW... nak tengOp..?? jap Erkkk..

LOADING..................


(KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT LEBIH JELAS LAGI)

nIe r.. fIrst kalI akU wat waLL kat yEr.. hahahahhaa... dyEr panggIl akU batang paIp.. akU lOk panggIl yer si Ikang pUyu.. hEhEhE.. Indah bEtUl pErtEmUan kamI.. aLhamdULILLah.. samPai sEkarang kamI masIh lagI bErsama.. salIng mEnyIntai dI antara satU sama laEn.. da xLamer daa kITer Orang nak kawen.. bahagIanyer Idup.. tErima kaSIh ya allah.. datangnyEr pErCintaan yg xpErnah tErfIkIr.. dEngan caranyer, maSenyer, dan teMpatnyer.. sEmUa itU kEhEndak allah...

'KUN FA YA KUN".. JADILAH.. MAKA JADILAH IA..



Friday, March 11, 2011




(NOORAHAYU ERMA BINTI RAMLI)
MY LOVE FOREVER..~~!!

dIa kIm salam kat kawan2 sUmer..
hEhehe.. sOry laa..
dyEr mEMang nOk sangat bErblOggIng nIe..
tapI karU bElOm ajar lagI laa..
TengOp laa.. Nanti jUmper dIa..
Baru bEst skIt nak ajaRkan..
Tapi bUkan itU yg karU nOk dijaDikan toPik nIe..
karU cUmer nOk kOngSIkan skIt apEr yg tErjadI sEBelOm..
Si dIa nIe masUk tidor..~~!!

11.3.2011..
AnniversarY bUlan UntUk akU dan sI dIa nOorahaYU erma bIntI ramLi..
sEbEnarnyEr anniversarY kamI 11.4.. tapI dIsEBabkan adEr seBUlan Jer lagi..
Ia mEMbUatkan kamI dOk sabOr2 nOk tUnggU saat2 tUh taW..
DaLam pErancangan 11.4 akU nak g kL..
Tapi xtaU r jaDi kEr x..
MitOk2 jaDi.. hEhEhE..~~!!

daLam kiter ORang tengah gayUt2kan..
kIter barU tErsEdar jam da mEnUnjUkkan pUkuL 12.15 am..
mUler menggelabah kiter orang..
MasIng2 meRUngut dan mEngeLuh.. Hahahahaha..
mEmang sUker masEr nIe..

p/s: kiter orang mEMang mCm nIe.. walaUpun ia sambUtan bUlanan..
Kiter orang tetap mEraIkannya.. hEhEhE.. aPatah lagi untUk tahUnan.. hEhHe..

pastU sI dIa pOwn Ucap laa kat akU..
PErghhh.. ayat caIr tUh..
da laa caKap stYle manjEr2...
mEmang caIr r.. mUahahahaha..
sEbenarnyer akU mEmang sUker gErl yg manjEr...
lIke hEr.. hEhEhE..
aGak panjang jUgak laa sI dIa Ucap..
tapI sUmer uCapan dyEr tUh mEmbUatkan akU haPPy..
sElalU pUji akU.. Hahahahaha..

pasTu nak taU kan.. sI dIa sEMpat lagi hantar MMS (belUm canggih) Hahaha..

V
V
V


Maaf la.. kabUr.. mUahahahha..
MaklUm laa fOn mahal nie..
hEhEhE.. gambar paRI2 pEgang lOve..
tErharu akU taU.. xsangkEr..
WalaUpun kIter orang kEtinggalan..
Tapi kIter orang teTap bahagIa..
XcUkUp untUk itU..
Kat Bawah tuh sI dIa adEr taIpkan mEsej..
malU jUgak nak gtawU taPi xpEr laa.. kOngsi2 pengalaman kan bEst..
Nak baCe..?? jap Erkkk..
v
v
v

Maaf.. Kabor lagI.. HAhahahahaha..
mEh sIni biar sayEr tErang kan..

Budak cOmey :-
Sayam samEw kamOo.. nIe chEnta hati
sayEr.. jagEr ia lEklOp taW..

11. march 2011
12.15 am..

hahahaha.. WalaUpun PEndek..
tapi ia bErmakna bagi Orang yg hangat bErcInta laa..
bEst jUgak kOngsi2 pENgalaman nIe kan..
Yang Baek kiTer ikut..
Yg xbaEk jangan iKut pulakk..~~!!

PerBualan Kiter orang hampIr 2 jam taDi..
Tiap2 hari mEmang maCam tUh..
bEst bErgayUt..
tapi tIme xbEst masEr due2 senyap xdEr mOdal..
hehehhe..

tUh jer laa yg karu sEmpat kOngsikan kat kOrang.
babaI..
jUmper esOk lakk yEr.. HehehHEhE...

Opsss.. lUper.. 11.3 jugak birthday my brO..
lupEr nak wIsh..
Happy bIrth day my brOoo.
.hOpe u sUcceSs..~!~!!

Thursday, March 10, 2011




yOyOyO wasSup2.. mUahahha..
Haaa.. nIe gambar terbaru untuk 2011..
Dengan Imej yg barU dan pErsOnaLiti yg berbeza...
Hahahha.. LEbong jer..
Gambar nie xsalah karu di snap oleh..
Ahmad Faiz (ahli GSN)..

MasEr nIe karU bErtUgas dEngan bEberapa Kawan2 gSn..
Menjadi mEDia untuk perlawanan BOla sepak Terengganu dan t-team..
Mase nie BERAHIM (sebeloh karu) jadi dJ jap..
Menggantikan abam GG iter..
Hancur Lebor.. mUahahahha..
Cakap TEganu terUh.. pEKat pUlOk tUh..
Xsilap mase nIe terengganu vS jOhOr f.C..

bEst gOk jadI mEdia nIe..
BanyOk ilmU blEh bELajor Op..
Lepas gamE tamat..
Video raKaman perlawanan aKan diSErahkan pada karU,.
Untuk mEMbuat vIdeo dan untuK dIserahkan KEpada..
GANUSOCCER.NET, PIHAK FAM, PIHAK PBSNT..
mUler2 buat vIdeo tuh terlalu banyak kesalahan..
Tapi da buat 2 3 kali..
Sekarang keja da mUdah..
mEmang bEst wat kEje mCm nIe..

Haaa.. Ini gambar bersama dengan Orang kUat gsn fahmie n belakang tuh kawan beliau..
Gambar nie disnap oleh aR (photogRafEr gSn)..
MaSe perlawanan bOla da tamat da..
Kat tangan sebelah kanan karu tUh adEr bEg..
tu laa bEg vIdeO rakaman..
Ambik dengan aBam gB iter..

tErUs majU gSn..
sErOnok bErsama gSn...



Salam kEmbali..
fUhhh.. sUmer da setel.. makan sUmer da.. kOrang mCm maner..?
Da mam lOm..?? hehEHhE..
thanks tOOo my ??? yang bElikan naSik ayam tUh.. bEst dOl..

Nak Updated aper erkk..??
HehEHehEhe..
Klah,, Disebabkan karu da lamer tinggalkan bLog nie..
So karU spEcial pOst.. HehHE..
Nak dENgar karU karaOke x..?? Nak..??
hEhHE.. Mase nie karaOke kat gIant.
Saje lEpas gIan dEngan mOhd faIzal (pEja)..




SucI daLam dEBu
(vErsi karU n pEja)..

Muahahahhaa.. amaCam..?? bEst x..??
Hahahaha..
sUara sUmbang sEhh.. Hahahaha..
Xper laa.. jaDikan ia satu pEngalaman yang bermakna..
Karu dengan peja nie mEmang mInat gIler kat salEem..
Orang laEn bEloM dapat lagi albUm teRbarU.
Tapi kIter oRang da dapat da..
mUahahaha.. apEr2 yg BErkaitan dengan salEem nie MEmang..
Xdapat nak tahan laa..
Ari tUh kan, tahUn 2009..
Karu PErnah ambIk gambar dengan saleem..
Di antara artis paling raja dalam hati karu..
Tapi aper nak buat..
Kawan karu kate gambar tuh da ilang..
Sungguh sedey sangat2..
hUkhUk..
Biler la alagi dapat ambik gambar dengan saleem..
Huhuhuhuhuhuh...

Nie permulaan..
Jap agi nak citer sal jadi DJ kat stadiUm laa..
Babai lu pOseng..


Assalamualaikum kawan2.. adusshh.. lamer bebenor xupdate blog nie..
Sory laa yer kawan2.. Sibok sangat2.. Letey laa.. Sume ader.. Hehehe..
Aper kabor korang sUmer..?? mItok2 sihat2 belaker op..
Karu Posting nie kejap jer.. Sebab xmOoo updated lagi..
Biar sudoh mayang2 n makan2 lu baru best skit..
Eyyy.. Dok sabor ase nok updated.. Muahahahha..
Nanti karu nak cari gambar2 dulu, kumpul banyak2..
Baru best nok updated aper citer yg berlaku ..

Xper laa.. Yang mane tengah smOke tuh isap laa banyak2 yer..
mUahahahahha.. c u kEkg.. Kehkehkehkehe...
Babaiiii...~~!!

Friday, January 21, 2011


Salam kEpada pEMbaca bLog ambEr..
Erm.. Disini karU nOk lUohkan sedIkit pErasaan kEcewe yang karU aLami sEkarang..
Dalam mInggu Karu memang siBOk dengan fUtsal.
MaklUm lah.. mInggu dEpan arI ISnin adEr pErtanDingan fUtsal kat haZLan..
Jadi mInggU tErdapat banYak gamE untUk mENjalani bEberaPa sEsi Latihan..
untUk mEngekalkan dan mEmpErbaIki kELemahan maSing2..
Aku mEMang bErsEmangat gIler2..
Memandangkan dI pErtandingan itU tErdapat haDiah yg lUmaYan..
Medal + Hamper (RM80) + dUit..

Aku dEngar jEr ader mEdal..
Aku tErUsb bErsemangat giler2.
Sebab akU tIap2 tahUn aku aKan daPatkan mEdal walaUpun satu daLam sUkan bOla..
Aku daRi dULu lagI..
Setiap tahUn mEsti ada saTu.. Memang itu kOleksi yg berharga untUk akU..
WalaUpun mUrah, tapI ia mEmpUnyai bErjUta2 maKna..
Aku Memang hIdup dEngan bOla..
Dari KEcIk samPai laa kEr bEsar..
Memang xbOleh dIpIsahKan..
MemanDangkan lagI, arWah ayah akU..
SeoRang pEmaIn bOla..
So aDik bEraDik kU mEwarIsinya..
Tapi SekaRang abam2 n adIk kU da xsEranCak dULu..
mErEka sEpeRti mEngUndUrkan dIRi daRI aRena bOla nIe..
aBam akU (karO) dIa mEmang kuat bOla, tapI kUrang bErmaIn.
Dyer lEbih teRtUmpu paDa xtvt yang bErkaItan dEngan Bola...
Pham x..?? Paham2 kanlah yEr...

lEpas tUh, akU dengar pUlak pErtandIngan tUh meNYediakan..
Hadiah dUit.. XtahU laGi bErapa nIlainya..
bERape2 tUh dOk pEntIng, yang pEnting akU mEsti daPatkannya..
SeBab sEkarang akU bEtOl2 xder dUit..
KeRing gIler.. Pendapatan bELOm aDEr lagi..
TamBah2 lagI, mInggU dEpan aWEk akU nOk baLik gannU..
So, akU kEne r sParEkan dUit sKit..
Nok tapOng manEr hOk pERLu..
dOkkan nOk srUh Orang puang lanJEr..
Jengg r giTU..~~
aKu da JanJi nOk bOwOk yEr g jaLang2..
sO, akU pErlUkan dUit tUh..
Aku da lamEr xjUmper..
Kurang2yEr nOk gOk enJoy sEkali sEKale..
Dok salOhkan..
Da 2 bUlang lEbih akU dOk berSua..

PastU, kaWang akU caKap..
PertandIngan tUh mEnyEdiakan satU lagi haDiah yg aku amat2 mengIdamkannya..
" pENJARING TERBANYAK"..
Aku barU seKali mEnerIma gELaran ini..
MasEr tUH maIn kEjOhanan tERtUtOp treFOUnd EDUcare..
BangganyEr dOK au r nOK kabOr gUaner..
1st tImer bOleh..
TanPa mEmIkIrkan apEr2..
AkU tElah mENghaDiahkan mEdal tUh kEpada awEk aku..
Biarlah dyer yang sIMpan..
WalaUpun ia amat2 bErmakna baGi akU..
TapI mY lOve lagI PENtIng daRI itU..
Sekarang.. aKu maHUkan mEdal itU bUat kaLi kEdua..
Aku amat2 laa bErsEDia sEkarang..

Tapi apEr yang mENyEdihkan akU adalah..
Di maLam taDi.. aKu tElah MElaKUkan kEsiLapan yang amat2 mEmalUkan bagI akU..
Malam kElmarIn, akU bermaEn fuTsal dEngan gEng2 gSN..
Permainan akU memBanggakan dIri akU..
CukUp sEMpUrna..
TeTapI malam taDI..
Ia mEngUndang paDah..
Aku bErmaEn sEperti akU tIdak pErnah bErmaIn bOla..
Serba aPa yang akU lakUkan xmeNJAdI..
sHoot, tahan, dEfenD n sUmer xmENjadI..
TaNpa sEgan sIlu, akU mEnanGis di ataS cOurt fUtsal..
kErana akU tErlalu sEDih dEngan pErmaInan aku..
aKU tIdak mamPu untUK mElakUkan yg tErbaiK untUk tEam akU,,
WalaUPun tEam akU mEnang, taPi akU gaGal untUk mEmBantU mErEka..
aKu tEramat2 seDih..
akU dOk tahU nOk lUohkan kat saPeR2..
;(

aKu raSe SepErti apa yang akU IDamKan tU sEmaKin jaUh,,
Jauh sangat2.. aDakah akU mamPU untUk MEndaPatkannya..??
Adakah akU mamPu..??

akU pErlUkan sOkongan..
aKu pErlUkan dOrOngan..
aKu pErlukan sEMangat daRI sEseORang..
dImanaKah kata2 sEmangat mu untUk akU yang amat mEMErLUkannya..??

bEgInilah akU..
dIrIMu, dan oRang laIn tEramat2 mUdah untUk MEndapatkan seSuatU..
mErEka adEr kErja, apE yang MErEka maHu mEsti dapat..

tEtapi akU..??
tEramat2 sUsah.. tIada sIapa yang tahU tEntang kEhiDUpan akU..
akU bUat bErmatIan2 untUk mEndapat kan sEsUatu..
pErahkan sEGala tEnaga..
tamBah2 lagI akU maSih bElajar..
mana akU nak DapatKan dUit..?
SELain ada PErtanDingan bOla yang mELIbatkan wang...
itU saja yang akU mampU lakUkan..
MEmang sUsah cara akU hiDUp bUat maSa ini..
Mari laa dIsiSI kU..
BErilah sEmangat untUk kU..
Ku laKUkan sEmuanya kErana mU..
aDakah kaU taHu..?
aDakah kaU ingat akU berbOHOng..??
uP tOo yOuuu~~~~

Sunday, January 2, 2011

Dalam 2 3 hari duk kat kL, da banyak tempat g rOund2..
Tapi secara kebetulan op, kat bukit jalil ader jom heboh..
Perghh!! Doh r dok penOh g sekali kat jOm hebOh..
Pahtu pakat laa dengan mek pUyU nie nok g dinUng..
Doh r tempat dok au maner...
Last2 dUk tengop gOogle map jer..
ngapal jaLang..
Hahaha.. Tapi mmang nakal r..
Dok semene2 jupEr gok bUkit jalil...
ADuss.. bUas tobakk r...
Dok sangker lokk, doh r main kat tempat orang..
Molek2 ader g newOr...


Hikhikhikhik.. Amacam makan kat tempat nie yUnk..??
Beest x.. Aduii.. LUper laa namer aper restOran nie..
Yunk gtawu kat dyer namer aper restoran nie..
Biey luper laa..
Tapi makanan sini memang best sangat..
Korang blh r cuber...
Restoran nie terletak dalam tIMes sqUare..
kat2 dengan wayang asenyEr.. hehehe...


Alahai tomey nyer awek biey sorang nie..
Lapar erk..?? Tapi sempat lagi nak posing erkk..?
Aper pUnyer perangai da.. Hahahaha...
Tapi mUker yunk mase nie nampak comel giler ow..
Bikin wa panas sama lU der.. Hehehe...
Pipi U mEmbUatkan wa gEram..
Kan wa cUbit kUat2 baru taW.. Hahahha...
Comel molek awek biey...
HAhaha.. BEm2 kembang idong r biler orang pUji giler.
Hehehe...